SOLIS - ODISYS KFT

img

A cég érdeke a kiváló termék jellemzői révén világszínvonalú gyártás. A cég tulajdonát két népszerű márka képezi “Sonalika” és a “Solis” márkanevek alatt, de USA és dél-amerikai területeken APACHE néven forgalmazzák a termékeket 20Le-től 90Le-ig.

A vállalat két helyszínen üzemel Indiában, a gyártás Hoshiarpurban (Punjab) és vállalatirányítás Új-Delhiben, néhány részalkatrész beszállító származik Európából, Afrikából és Ázsiából. 

A gyártulajdonosok egy család tagjai, így szoros és közös érdekeltségük révén szigorúan és hatékonyan képesek irányítani a vállalatot. A gyártási folyamat első fázisa, a nyersanyag beszerzés, ehhez minőségellenőrzési csapat meghatározza a szükséges anyagminőséget és tenderezteti a beszállító jelölteket, kizárólag tanúsított beszállítók szállíthatnak be.

 A cég szigorú minőségi ellenőrzés normák által meghatározott szabványos minőségű anyagokat fogad be, ennek köszönhetően lesz a világszínvonalú a termék és az üzembiztonság.

Sonalika Solis India

A vállalat gyártja szinte a teljes modell sorozathoz a motorokat, ez alól a két kisebb modell képez kivételt. Az erőátvitelt, saját soron gyártják, míg a véglehajtásokat a Carrarotól szerzik be. A részkomponenseket, és a teljesen összeszerelt motor-váltó szerkezeteket is tesztelik, így biztosítva a szivárgásmentes és hosszú élettartamot ellátni képes fődarabokat, amelynek célja a 100%-ig elégedett ügyfél.

Az üzem saját tesztpályán minden modell sorozatot tartós üzemi körülmények között fárasztásos próbának vet alá, mielőtt szériaérettként megkezdenék a sorozat gyártását. Itt a tesztgépek közel 20 000 munkaórát dolgoznak le, az üzemeltetés előtt és után minőségi ellenőrzéseket végeznek a minőség biztosítása érdekében. Az alábbi vizsgálatokat végzik el a laborokban:

  • Motorvizsgálat: tesztelik gyorsított feltételek között, kopást, üzemanyag fogyasztás és teljesítményre kiterjedően
  • Hajtómű vizsgálókészülékekkel a váltókat és lehajtásokat
  • Körkörös tesztpálya (kínzás track) az anyagfáradást, majd a
  • Fáradtság tesztlaborban szétszerelik és mikroszkópikusan átvizsgálják repedések után kutatva
  • Roll Over Protection szerkezetet
  • Hidraulikus rendszer tesztelése, emelőerő és szállítási kapacitás, illetve kopásállóság
  • Endurance Test Rig a platform és a vezetői környezet illetve a külső burkolatok vonatkozásában
  • TLT Teszt, kuplung és csapágyak tesztje, erő és nyomatékmérés

A gyártás során a szériaérett modell minden egysége az előállítás közben egy sor minőségi ellenőrzésen megy keresztül a gyártás különböző szakaszaiban. A vállalat ARAI tanúsított automata vizsgaközpontokat használ, így kizárva a szubjektív emberi tényezőt.

A társaság rendelkezik képzési központtal is, ahol az általa alkalmazásba kerülő dolgozók képzést kapnak és csak sikeres vizsgát követően állhatnak a szerelősorra.

Solis traktor

A gyártósorról lekerülő gépeket minden szempontból újra átvizsgálják, majd felkészítik a rakodásra, a végeredmény pedig az, amire minden vevő vágyik, a 100% SOLIS traktor, amely megbízható, funkcionális, és korszerű.

A Sonalika International jelenleg 41 féle modellt gyárt, melyből 7-et kifejezetten Európai piacokra szánnak.

A Solis 20 és 26 modellek motorján kívüli összes modell motorját, váltóját, saját maga készíti a Sonalika.